More info

More info

The client for this proposal is an owner of a premiere bed and breakfast establishment and simply wanted to spend more time in his own residence. In order to do so, he wanted to make it a more expansive living space, and to introduce more light to his home. He came to us with proposition to install a bay window to create this vision of comfort and so a bay window was added to accomplish that need.

More info

The face of the house is a major element in how a person feels upon entering it, it should be accommodating, inviting and spatially practical. The client of this resident was not feeling comfortable with how closed off the entrance of his home was, lacking in a car port and an entrance which allowed flow and was aesthetically inviting. Changing the windows also improved his home’s ambiance, allowed more air circulation and provided more spaciousness.

More info

Expatriate family returned from Australia and fell in love with this large historic home in Parnell. This house had been used as a boarding hostel, pub, and artisans home in the past. Over the past 30 years it had little to no work done on it and was in a state of disrepair. The team at Measure and Draw have brought light and life back into this beautiful home with the trust and faith imparted on them by the new owners..

More info

More info

More info

More info

A new foundation was added in for the garage space, the same garage foundational slab was kept however the garage itself was rebuilt to contain a minor unit on the second level.

More info

This was all about future proofing the home for a lifetime. The house grew significantly allowing for a multi-media room above the Garage extension. We incorporated Velux Automatic Skylights with Blackout Blinds allowing for day and night use. We added a gardeners residence and fully equipped pool house with kitchen, sauna, spa and master en-suite. More to come on this project soon…

More info

More info

More info

Growing Auckland family needed to make room for better living and an additional bedroom, they achieved this by reclaiming the garage space. This resulted in a reconfigured more defined front entrance, ample outdoor parking, a defined laundry space that would add utility and study nook within the living. Our client also went with a kitchen upgrade and bi-folding doors to access the side yard that now really showcases the modernistic open approach bringing light into open spaces.

More info